WW

En passioneret WW’er - ja hvad er det?
WW står for Weightwatchers og er et amerikansk program, der er udviklet til os der gerne vil tabe os. Ud over at være en pengemaskine, så er det altså også et helt fantastisk program, hvor man taber sig og lærer at prioritere.

For er der en ting, som overvægtige har svært ved, så er det at prioritere. Eller det vil sige, man prioriterer det hele… og det i så rigelige mængder.

Hvad kan det her program som de andre ikke kan?
Programmet følger de officielle kostanbefalinger i Danmark men der udover er det et let og overskueligt redskab til at prioritere. Alle madvarer har fået tildelt et antal point, fx. koster et stk. levebørd kernegrovrugbrød 1,5 point. Hvor mange point man må spise for bliver udregnet ud fra køn, alder, højde, aktivitetsniveau og vægt.

Vægten er medtaget i regnestykket, da det er vigtigt at spise mere når man vejer mere. Kroppen har brug for mere og så er der også den lille finte, at det ikke er så hårdt som at gå på et minimum af kalorier. Dermed er der større chance for at lykkes.

Som minimum skal man spise for 17 point hver dag. Der er altså ikke noget lynkur her! Kvinder taber ca. mellem 0,5 og 1 kg om ugen og mænd mellem 1 og 2 kg om ugen.

Motion bliver belønnet direkte ved ekstra point, som man kan spise for. Det anbefales, at man spiser for dem i forbindelse med motionen, men man kan også spare dem op til en anden dag, eller bare tabe det ekstra fedt.

Prioriteringen, som programmet har indbygget, går både ud på at prioritere inden for en dag, men også inden for en uge. Det vil sige, at skal man til fx en brunch, så kan man spare op til den forhånd. Enten ved at spise mindre de andre dage i ugen eller ved at dyrke motion (eller begge dele!).

Hvorfor ikke bare tælle kalorier derhjemme?
Det kan man sikkert også nemt. En af ulemperne ved det er, at man ikke får fælleskabet som WW giver på møderne og på deres forum. En anden er, at det er noget besværligt at tælle kalorier, ikke mindst når det gælder hovedregning og bedømmelse af vægten af maden.

Jeg har været igang siden den 9. januar med varierende intensitet. Jeg har til dato tabt 23,5 kg - det virker! Det gør alt muligt andet også, men det her er den bedste metode for mig.

Kommentarer er lukkede.