Arkiv for kategorien ‘Litteratur’

Chick lit

mandag, 17. november 2008

Chick lit er den nye kvindelitteratur - eller tøselitteratur. Meget underholdende, som regel velskrevet og altid med en humoristisk indgang til emnet og ikke mindst sig selv. Dejligt at læse og let at læse. Det betyder, som regel, ikke så meget om man kun får læst tre sider inden datteren råber “jeg er færdig” og man dermed afbrydes.

Måske fordi jeg lige er målgruppen mht. farve, alder og køn havde jeg havde egentligt ikke studset over, at bøgerne som regel omhandler hvide kvinder i 20′erne og 30′erne. Det kan være både hjemmegående og karrierekvinder. Bøgerne kan godt give en noget at tænke over, sådan på det rent personlige plan, men indtil videre har jeg dog ikke oplevet den store tagen stilling til hvad der sker i den store verden. Det er ok, når jeg har brug for det, læser jeg bøger som Drageløberen den gav eftertanke nok i flere uger.

Nu viser det sig (for mig), at der findes forskellige typer af Chick lit, f.eks. Chica lit som er latinamerikansk og Indian Chick lit som er indinsk. Der findes sikkert mange andre, jeg holder mig nu til den version der er stilet til mig.

Skulle der stadig herske tvivl om hvilken litteratur, jeg har prøver at beskrive, så er der flere filmatiseringer at henvise til f.eks. Bridget Jones’s Diary og The Devil Wears Prada. Personlig er jeg ret glad for Sophia Kinsella og Marian Keyes og nu viser det sig oven i købet at Kinsellas Shopaholic er filmatiseret og kommer til februar - håber de fanger stemningen og ikke bare laver det til en tøsekommedie.

Edit: Fandt dette link til en hjemmeside om Chick lit bøger: http://chicklitbooks.com/

Saxo har de en chick lit kategori - det gør det lidt nemmere. Andre bodhandlere har sikkert det samme.