Arkiv for kategorien ‘Familien’

Som stedforælder…

søndag, 22. marts 2009

har man ikke ingen rettigheder.

Kun følelser.

Det kan være meget hårdt.

Det er dejligt at være mor

torsdag, 26. februar 2009

Manden drillede datteren under maden:
Datteren: Mor er sød.
Manden: Er mor blød?
Datteren: Ja, mor er blød om hjertet

Findes det meget bedre?

Skolemoden?

mandag, 8. december 2008

Pædagogerne fortæller, at datteren er faglig moden men har lidt for mange udfordringer på det sociale plan til, at hun er skolemoden. Hvad betyder det? Hun kan godt modtage en kollektiv besked. Hun kan ikke rigtigt koncentrere sig om, at sidde stille og lytte til de andre børn fortælle. Hun kan blive rigtigt ked af det, hvis der f.eks. skal deles noget ud og hun ikke får rigtigt hurtigt. Eller hvis der er pakkeleg, så vil hun meget nødigt give pakken videre (det vil jeg nu heller ikke). Drejer tingene sig ikke om hende, så gider hun ikke rigtigt.

Noget af det skyldes, at hun er enebarn. Når halvbror og -søster er her hver anden weekend har datteren fået først mens de andre ventede. Ikke for at forfordele hende (i hvert fald ikke bevist), men simpelthen fordi de er store nok til at vide, at de nok skal få og derfor ikke gider høre på hendes brok. De venter bare og hun får først.

Havde egentligt affundet mig med, at datteren skulle vente med at komme i skole til næste år. Selv om jeg ved, at hun til den tid vil være foran de fleste bogligt. Hun elsker at lege med tal og bogstaver. Det gør jeg for øvrigt også. Så er det jeg læser, at der er alt for mange pædagoger der vurderer, at ungerne skal vente med at komme i skole. I hvert fald i følge skolerne. Skolerne skal netop lære børnene at sidde stille. Onklen min, der også kommer fra skoleverdene, siger præcist det samme.

Hvad skal man gøre? Følge pædagogerne? Eller tage beslutningen om, at datteren skal afsted i førskole til april - og tænk hvis hun skal gå børnehaveklassen om. Det vil være et stort nederlag for hende, er jeg sikker på.

Var egentligt forundret over, at pædagogerne mente, at hun ikke skulle afsted. Men er mødre ikke altid det - forundret over, at andre mener anderledes om deres børn.

Jeg tror jeg vil søge hjælp til beslutningen hos skoleverdenen. Hvad kan de håndtere og hvad kan de ikke. Det må være det der afgør om hun skal afsted … tror jeg.

Stadig syg

søndag, 30. november 2008

Stadig syg og nu efterhånden ret så stresset. Alt det jeg skulle nå i sidste uge på arbejdet og herhjemme, det har jeg ikke nået. Næste uge skulle jeg lave helt andre arbejdsmæssige ting og herhjemme skulle jeg nyde godt af en speciel gæst. Arbejdsmæssigt skal jeg indhendte det forsømte, men herhjemme skal der dælme være tid til gæsten. Hun er længe ventet! Af både mig og datteren min. Vi glæder os, jeg håber jeg har energien til at leve op til forventningerne.

Jeg lærer stille og roligt, at jeg skal leve op til egne forventninger og ikke andres. Men når det kommer lige præcist til denne gæst, vil jeg så gerne også leve op til hendes. Hun er nemlig helt speciel og min første og meget store skat. Det skal hun mærke i denne uge.

Lykken er

søndag, 5. oktober 2008

at lytte til manden og datteren lave puslespil.

Jeg elsker at være med på en lytter. Det varmer i hjertet at høre glade, kærlige stemmer.

Legoland

fredag, 3. oktober 2008

At planlægge en tur til Legoland UDENOM alle de mange turister kræver lidt snilde. Det skal være efter skolernes ferie. Det skal være inden efterårsferien. Det skal være når bonusbørnene er på besøg. Det må også gerne være når solen skinner.

Stor var glæden, da en sådan dag blev fundet. Vi begav os afsted i vores bil med tre børn. Vi kom til parkeringspladsen og gik fra gratisparkeringen til indgangen - var der ikke lidt mange mennesker, når man tænker på at parken kun lige er åbnet? Ankommer til indgangen, og der er sort af mennesker. Vi har da heldigvis fribilletter og går direkte udenom køen.

Sort af mennesker er der….

Hvem kunne have gættet, at Legoland holdt 40 års fødselsdag med MGP og andet børnesjov, lige præcist den lørdag vi havde udvalgt? Ja, det var i hvert fald ikke nemt at se på deres hjemmeside, jeg havde været inde og tjekke den.

Så hermed en opfordring til Legoland - reklamer tydeligt på jeres hjemmeside, når sådanne udemærkede arrangementer bliver afholdt, således alle vi andre kan gå i en stor bue udenom.

PS. Hvis nu sandheden absolut skal frem, så var det faktisk en stor succes, at pigen på 10 kunne se MGP.